НАТО готове прискорити вступ України в Альянс
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО готове прискорити вступ України в Альянс

НАТО готове прискорити вступ України в Альянс
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що країни-члени Північноатлантичного альянсу готові розглянути питання прискорення вступу України в НАТО.

Про це він розповів в ефірі шоу "Свобода слова" н а каналі  ICTV, передає ONLINE.UA.

"Мені було дуже приємно чути про те, що більшість міністрів, моїх колег, говорили про те, що сьогодні НАТО готове до того, щоб розглядати питання не тільки допомоги, але і прискорення вступу України в Альянс",- сказав міністр.

Він також додав, що в жовтні до Києва приїде міністр оборони Британії. Планується розглянути питання щодо постачання обладнання для ЗСУ, зараз опрацьовується, що саме вони будуть поставляти. Окрім того, Полторак зазначив, що з міністром оборони Канади вже сформовано декілька договорів і підписані поставки озброєнь для України.

"Крім того, у нас є тісна взаємодія з главою Міноборони Польщі у військово-технічному співробітництві, а також питання, пов'язане зі створенням, навчанням і підготовкою спільної бригади ЛитПолУкрбриг",- наголосив він.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Альянс готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу.  Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?