Катастрофа MH17: Британія закликала РФ визнати свою провину
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: Британія закликала РФ визнати свою провину

Катастрофа MH17: Британія закликала РФ визнати свою провину
Джерело:  online.ua

Велика Британія в день четвертих роковин катастрофи рейсу MH17 закликала РФ визнати свою відповідальність за скоєний теракт.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву глави МЗС Британії Джеремі Ханта.

"Сполучене Королівство повністю підтримує Австралію і Нідерланди в їх заклику до РФ визнати відповідальність держави і співпрацювати з ними в їх зусиллях з забезпечення правосуддя щодо жертв цієї трагедії. Британія буде продовжувати повністю підтримувати роботу Спільної слідчої групи і закликає РФ в повній мірі співпрацювати зі слідством і надавати будь-яку допомогу, яку вона запитає у відповідності з резолюцією 2166 Ради Безпеки ООН", - заявив він.

Хант підкреслив, що завдяки роботі Спільної слідчої групи, світ дізнався, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Він додав, що це ще один приклад нехтування Російською Федерацією людським життя та міжнародною системою.

"Росія повинна відповісти за свої дії"- наголосив дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що саме РФ має понести відповідальність за теракт з літаком рейсу MH17, оскільки спільна слідча група встановила, що він був збитий зенітно-ракетним комплексом БУК, який належав російським військам та був доставлений з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?