Газовий конфлікт: про що домовилися Україна, ЄС та Росія
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газовий конфлікт: про що домовилися Україна, ЄС та Росія

Газовий конфлікт: про що домовилися Україна, ЄС та Росія
Джерело:  online.ua

17 липня в ході трьохсторонніх переговорів в Берліні Україна, ЄС та Росія домовилися розробити дорожню карту для подальших зустрічей щодо обговорення транзиту російського газу через територією України.

Про це йдеться у повідомленні міністерства економіки ФРН, передає ONLINE.UA.

"Вони, зокрема, обговорили майбутній формат транзиту російського газу через Україну після завершення терміну дії чинних контрактів на постачання газу. Сторони проаналізували свої головні позиції. Виходячи з цього, буде розроблена дорожня карта для майбутніх зустрічей", - повідомляє відомство.

Вказано, що зустріч у Берліні відбулася на запрошення міністра економіки Німеччини Петера Альтмайєра. У ній взяли участь віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр енергетики РФ Александр Новак.

"Сьогоднішні переговори мають особливе значення в рамках режиму тиші і мирного процесу в Україні. Ці переговори можуть означати новий імпульс для мирного процесу в цілому", - заявив міністр економіки Німеччини Альтмайєр.

Як повідомляв ONLINE.UA, в день переговорів РФ, ЄС та України Росія повністю зупинила газопровід "Північний потік" на планово-попереджувальний ремонт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?