Втратили сором: Обама жорстко розкритикував світових лідерів
Категорія
Політика
Дата публікації

Втратили сором: Обама жорстко розкритикував світових лідерів

Втратили сором: Обама жорстко розкритикував світових лідерів
Джерело:  online.ua

Екс-президент США Барак Обама вперше виступив з промовою після відходу з поста президента. Він розкритикував популістські рухи до авторитаризму, а також підкреслив, що багато світових лідерів "остаточно втратили сором".

Про це він зявив на щорічній лекції у переддень 100-річчя з дня народження Нельсона Мандели, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"З'явилася політика страху і образи. Ця політика просувається такими темпами, які кілька років тому здавалися б неймовірними. Я не алармист, я просто констатую факти. Подивіться навколо – зараз на зльоті політика сильної руки, коли проводяться вибори або якась видимість демократії, якась форма демократії. Але ті, хто знаходиться у владі, хочуть підірвати всі інститути і норми, які надають сенс демократії", – сказав Обама.

 Він також прокоментував заяву Трампа у Гельсінкі про те, що президент США вірить словам Путіна.

"Ви повинні вірити в факти. Без фактів немає підстав для співпраці", - зазначив Обама.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп стверджує, що його попередник Барак Обама "буквально здав" український півострів Крим президенту РФ Володимиру Путіну. Голова Білого дому додав,  що це одна з проблем, яка перейшла йому у спадок і яку він активно намагається вирішити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?