Єврокомісія оштрафувала Google на рекордну суму
Категорія
Світ
Дата публікації

Єврокомісія оштрафувала Google на рекордну суму

Єврокомісія оштрафувала Google на рекордну суму
Джерело:  online.ua

Європейська комісія оштрафувала американську корпорацію Google на 4,3 млрд євро. В ЄК зазначили, що компанія порушила антимонопольне законодавство у справі, пов'язаній з операційною системою Android.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Єврокомісія вважає, що Google використовував Android, який є безкоштовною операційною системою та встановлений на три чверті європейських смартфонів, щоб несправедливо посилити своє панування у онлайн-пошуку серед конкурентів", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що це найбільший антимонопольний штраф, який коли-небудь стягували європейські органи з питань конкуренції з однієї компанії.

Також вказано, що зв'язки Google з деякими найбільшими в світі виробниками телефонів, включаючи контракти, які вимагали від них попереднього встановлення пошуковика і веб-браузера Google, також перешкоджали вибору споживача та підривали конкуренцію.

Нагадаємо, раніше документи користувачів сервісу Google Docs, що містять приватну інформацію, опинилися у пошуковій видачі "Яндекса".

Як повідомляв ONLINE.UA, в компанії «Яндекс» заявили, що ситуація, при якій зміст документів з Google Docs став показуватися в результатах пошукової видачі, не пов’язана з особливостями роботи пошукової системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?