Путін "ліквідував" закрите місто, де могли виробляти отруту "Новачок"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін "ліквідував" закрите місто, де могли виробляти отруту "Новачок"

Путін "ліквідував" закрите місто, де могли виробляти отруту "Новачок"
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін скасував закрите адміністративно-територіальне утворення (ЗАТУ) в місті Шихани Саратовської області, в якому, за версією британських розвідників, могли виробляти отруйну речовину Новачок, за допомогою якої був отруєний екс-розвідник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія в Солсбері.

Відповідний указ був опублікований на офіційному порталі правової інформації, передає ONLINE.UA.

Згідно з указом Путіна, закритий статус міста Шихани повинний бути скасуваний з 1 січня 2019 року. на розпуск закритого міста з бюджету країни буде виділено майже 64 млн рублів.

Нагадаємо, місто Шихани отримало закритий статус в 1997 році. Цей статус був введений для створення захисної зони та для забезпечення роботи Державного інституту технології органічного синтезу. Особливий статус в Шиханах передбачав обмеження на в'їзд і постійне проживання в місті.

Слід зазначити, що після того, як в британській розвідці припустили, що отрута "Новачок" була розроблена у секретній військовій лабораторії в Шиханах, влада міста ухвалила рішення знести деякі корпуси Державного дослідного інституту, де могли створювати нервово-паралітичну речовину для здійснення "точкових вбивств".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в британській розвідці повідомили, що групою зловмисників, які причетні до отруєння Скрипаля, керувала жінка-офіцер з російської військової розвідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?