Ватикан дозволив "нареченим Христа" втрачати цноту
Категорія
Світ
Дата публікації

Ватикан дозволив "нареченим Христа" втрачати цноту

Ватикан дозволив "нареченим Христа" втрачати цноту
Джерело:  online.ua

У Ватикані заявили, що для служіння Ісусу Христу не обов'язково зберігати фізичну невинність, зазначивши, що тепер "наречені Христа" мають право втрачати цноту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ватикану.

 Зазначимо, що у всьому світі налічується, приблизно, 5 тисяч "наречених Христа" - світських жінок, які не вступають в чернечий орден, але присвячують себе служінню Христу. Під час церемонії вони одягаються в білий одяг і дають обіцянку не виходити заміж і не вступати в статеві стосунки. Вони зазвичай носять обручки як символ своєї клятви.

"Потрібно мати на увазі, що заклик дати клятву в невинній, подружній та плідній любові до Христа не зводиться до символу фізичної невинності. Передумовами для освячення не може бути тільки стриманість і цнотливість. Кожен кандидат покликаний вивчити власне покликання", - сказано в повідомленні прес-служби Ватикану.

Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Папа Римський Франциск провів зустріч з українською греко-католицькою громадою в Римі.  Він відвідав базиліку Святої Софії, яка є храмом Української греко-католицької церкви. Там він помолився за завершення війни в Україні та згадав про своє українське наставника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?