У США заарештували російську шпигунку: висунуті офіційні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

У США заарештували російську шпигунку: висунуті офіційні звинувачення

У США заарештували російську шпигунку: висунуті офіційні звинувачення
Джерело:  Politico

Російську шпигунку Марію Бутіну взяли під варту після винесення перших офіційних звинувачень. Таке рішення прийняв Федеральний суд присяжних в Вашингтоні.

Про арешт Бутіної та пред'явлення їй офіційних звинувачень повідомляє Politico, передає ONLINE.UA.

Відомо, що на даний момент Бутіну офіційно не звинувачують в шпигунстві на користь Росії. Їй висунуто два звинувачення - в конспірації і незаконної діяльності для лобіювання інтересів Кремля в США, а також в тому, що вона працювала іноземним агентом без належної реєстрації.

Повідомляється, що Бутіна переїхала в США в 2013 році. Вона вчилася в Американському університеті у Вашингтоні на факультеті політології. У США росіянка створила органызацыю "Право на зброю", в рамках діяльності якої співпрацювала з Національної стрілецькою асоціацією, яка має певний вплив в республіканських колах.

Прокуратура США звинувачує Бутіну в тому, що вона лобіювала інтереси Росії в американських політичних організаціях. Слідчі відзначають, що за останні кілька років росіянка намагалася увійти в довіру до оточення Трампа, щоб якомога швидше організувати зустріч американського лідера з Путіним.

Адвокат російської шпигунки вважає, що звинувачення Бутіної неправдоподібні і безпідставні. Він заявив, що росіянка після обшуку її квартири в квітні поточного року не поїхала в Росію, а залишилася в США, де добровільно дала свідчення в Конгресі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд США змінив запобіжний захід для колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа і екс-радника Януковича Пола Манафорта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?