Греція звинуватила РФ у неповазі через скандальну заяву Захарової
Категорія
Політика
Дата публікації

Греція звинуватила РФ у неповазі через скандальну заяву Захарової

Греція звинуватила РФ у неповазі через скандальну заяву Захарової
Джерело:  online.ua

Влада Греції прокоментувала скандальну заяву речниці МЗС РФ Марії Захарової щодо висилки російських дипломатів з Афін, підкресливши, що подібні вислови вони вважають неповагою до країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ekathimerini.

Зазначимо, що раніше Захарова заявила, що на Афіни чинився "шалений тиск британських і американських партнерів" в питанні висилки дипломатів. Після цього вона додала, що дії Афін не залишаться без відповіді.

Міністерство закордонних справ Греції назвало заяви Захарової характерним прикладом неповаги до третьої країни і браком розуміння сучасного світу, у якому держави, безвідносно до їх розміру, є незалежними і можуть проводити незалежну, багатопланову і демократичну зовнішню політику.

"Необґрунтовані твердження про те, що це рішення (про висилку дипломатів – ред.) було прийнято після тиску з боку третіх сторін, недоцільно коментувати, вони вказують на міркування людей, які не розуміють принципів і цінностей зовнішньої політики Греції", - сказано в повідомленні відомства.

 Як повідомляв ONLINE.UA,  Греція заявила, що прийняла рішення вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди,  яка має покласти край давній суперечці Греції з Македонією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?