Ще п'ять країн приєдналися до антиросійських санкцій ЄС щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще п'ять країн приєдналися до антиросійських санкцій ЄС щодо Криму

Ще п'ять країн приєдналися до антиросійських санкцій ЄС щодо Криму
Джерело:  online.ua

Норвегія, Албанія, Чорногорія, Грузія та Україна приєдналися до рішення Ради ЄС про продовження антиросійських санкцій через незаконну окупацію Криму до 23 червня 2019 року.

Про це повідомляється в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, опублікованому на офіційному сайті Ради ЄС, передає і.

У заяві зазначено, що країни, які приєдналися і підтримали рішення Ради ЄС, гарантували, що їх національна політика буде відповідати санкційному режиму Євросоюзу, введенному через незаконну анексію Россією Криму.

Нагадаємо, санкції ЄС проти Росії передбачають заборону на імпорт продукції в країни ЄС, яка виробляється на анексованих територіях. В рамках цих санкцій, європейці та зареєстровані в ЄС компанії не мають права купувати нерухомість або підприємства в Криму, а також інвестувати в компанії, зареєстровані на анексованому півострові.

Санкції ЄС також передбачають заборону на надання туристичних послуг, пов'язаних з поїздками в Крим, на експорт товарів і технологій кримським компаніям.

"ЄС залишається рішуче прихильним суверенітету і територіальної цілісності України. Після чотирьох років незаконної анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь ЄС знову підтверджує, що не визнає і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права",- йдеться в повідомленні Могеріні про продовження санкцій ЄС проти Росії по Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 липня посли ЄС прийняли рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до будівництва Керченського мосту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?