Скандал в ОБСЄ: місія шукає шпигунів, які зливають інформацію спецслужбам РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал в ОБСЄ: місія шукає шпигунів, які зливають інформацію спецслужбам РФ

Скандал в ОБСЄ: місія шукає шпигунів, які зливають інформацію спецслужбам РФ
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ планує провести внутрішнє розслідування через оприлюднені німецькими журналістами дані про витік інформації.

Про це повідомляє українська редакція DW.com, передає ONLINE.UA.

Представниця місії Ірина Коробко заявила, що обвинувачення щодо витоку секретних даних ОБСЄ російським спецслужбам члени місії вважають "важким ударом".

"СММ проведе внутрішнє розслідування через підозру в шпигунстві у своїх лавах та перевірить, що і як трапилося", - підкреслила вона.

Як стало відомо раніше, внутрішні документи спостерігачів ОБСЄ в Україні потрапили до рук Федеральної служби безпеки Росії. Вказано,  що це були внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях Донбасу, а також про дані щодо комунікації першого заступника глави СММ Александра Хуга.

За попередніми даними, документи передав російським агентам однин із співробітників місії ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше делегація Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ покинула зал засідань, заявивши, що нібито зафіксувала  порушення регламенту під час голосування за резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?