Припинення російської енергетичної агресії: в США готують санкції проти Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Припинення російської енергетичної агресії: в США готують санкції проти Північного потоку-2

Припинення російської енергетичної агресії: в США готують санкції проти Північного потоку-2

До Конгресу США на розгляд внесли законопроект під назвою "Про припинення російської енергетичної агресії", який передбачає введення санкцій проти Північного потоку-2.

Про це повідомив сенатор-республіканець від штату Вайомінг Джон Барраса, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Він пояснив, що санкції проти російського газопроводу спрямовані на захист країн-членів НАТО від політичних маніпуляцій Росії. Він підкреслив, що такі країни, як Німеччина, яка дала згоду на будівництво газопроводу і готова купувати 55 млрд кубометрів російського газу щорічно, повинні скорочувати обсяг закуповуваного в Росії газу, а не підвищувати його.

Барраса підкреслив, що Росія неодноразово демонструвала те, що використовує газ як геополітичну зброю. На його думку, Північний потік-2 дозволить російській владі зробити всю Європу ще більш залежною від російського газу, чого не можна допустити.

Коментуючи негативні наслідки від будівництва російського газопроводу, американський сенатор згадав про ситуацію в Україні. Він нагадав, що Путін фактично перекрив поставки газу в Україну в 2006, 2009 і 2014 роках, а після вторгся в цю країну та анексував Крим для того, щоб відрізати Україні доступ до нафтових і газових природних ресурсів.

Нагадаємо, проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" виступають багато країн, серед яких Польща, США, Данія, країни Балтії, Молдова та Україна. Дозвіл на будівництво газопроводу, який дозволить постачати рсосійскій газ в Європу в обхід України, надали у Німеччині, Швеції та Фінляндії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Німеччині вперше визнали, що "Північний потік-2" загрожує Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?