Це потрібно бачити: в США зняли на відео вогняний смерч
Категорія
Події
Дата публікації

Це потрібно бачити: в США зняли на відео вогняний смерч

Це потрібно бачити: в США зняли на відео вогняний смерч
Джерело:  online.ua

У США, в місті Блайт, зняли на відео вогняний смерч. Вказано, що дим від пожежі здійнявся на висоту до 8 кілометрів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на YouTube-канал Chris Macie.

Ролик зняли та опублікували в мережі очевидці, які знаходилися неподалік у власному автомобілі.

На відео можна побачити, як спочатку смерч формується на березі річки Колорадо, над охопленою пожежею областю. Пізніше він переміщається на воду і перетворюється на водяний вихор.

Вогняний смерч — це атмосферне явище, яке утворюється, коли розрізнені осередки пожеж об'єднуються в одне величезне багаття. Повітря над ним нагрівається, його щільність зменшується і багаття піднімається вгору. Знизу на його місце надходять холодні маси повітря з периферії, яке також нагрівається. Виникає ефект димової труби.

Прикладом вогняних смерчів є катастрофічні лісові пожежі в Єллоустонському національному парку (США), які відбувались у 1988 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Португалії були масштабні лісові пожежі, в ході яких місцеві жителі змогли побачити таке рідкісне явище як вогненний смерч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?