Жахлива ДТП в Харкові: експертиза показала несподівані результати
Категорія
Події
Дата публікації

Жахлива ДТП в Харкові: експертиза показала несподівані результати

Жахлива ДТП в Харкові: експертиза показала несподівані результати
Джерело:  Укрінформ

Смертельній ДТП в Харкові неможливо було запобігти, так як обидва фігуранти аварії, Олена Зайцева і Геннадій Дронов, грубо порушили правила дорожнього руху.

Про це в залі суду повідомили експерти з автотехнічної експертизи, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

В ході судового засідання, яке відбулося 18 липня, виступили три експерта Харківського НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса. Вони надали суду результати експертизи, серед яких був аналіз чотирьох дисків відеозапису, зробленого в момент аварії.

Фахівці повідомили, що в ході експертиз було виявлено порушення ПДР обома учасниками аварії. Відзначається, що Дронов рушив з місця на жовте світло і тим самим відкинув Lexus Зайцевої, який на великій швидкості їхав на червоне світло. В результаті стався наїзд на людей, що стояли на переході.

"Коли Дронов міг рухатися на дозволяючий йому сигнал, то Lexus вже не міг зупинитися. ДТП запобігти не можна було. Небезпеку створили обидва водії, коли рухалися на заборонний сигнал світлофора",- пояснили експерти в залі суду.

Наступне засідання суду у справі смертельної ДТП в Харкові відбудеться 24 липня. Суд переніс слухання, в ході якого продовжиться допит експертів, через численні питання адвокатів обох підозрюваних.

Нагадаємо, смертельна ДТП в Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Тоді в результаті аварії на місці події загинули п'ятеро людей і постраждали шестеро людей. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Харкові затримали брата Олени Зайцевої за водіння авто в нетверезому стані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?