Неочікувано: Єврокомісія подає до суду на Угорщину
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: Єврокомісія подає до суду на Угорщину

Неочікувано: Єврокомісія подає до суду на Угорщину
Джерело:  online.ua

19 липня Європейська комісія прийняла рішення подати до Суду ЄС на Угорщину за недотримання європейського законодавства у сфері надання притулку та процедури повернення мігрантів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служби ЄК.

В Єврокомісії підкреслили, що міграційне законодавство Угорщини суперечить європейському.

"Після серії дискусій на адміністративному та політичному рівнях та ще одного офіційного повідомлення про невідповідність законодавства Комісія направила Угорщині свою обґрунтовану позицію в грудні 2017 року. Після аналізу відповідей угорської влади Комісія вирішила, що більшість проблемних питань досі не вирішені й тепер вирішила подати на Угорщину в Суд Європейського Союзу. Це останній етап санаційної процедури",- сказано в повідомленні.

В ЄК також пояснили, що угорське законодавство суперечить європейському процедурою надання притулку, умовами прийому біженців та процедурою повернення.

Зазначається, що у влади Угорщини є два місяці, щоб відповісти на зауваження Єврокомісії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель і прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провели переговори під час яких  підкреслили свої розбіжності у питанні міграції. Однак сторони запевнили, що вони готові продовжити дискусію. Канцлерка додала, що зробить усе можливе, щоб "захистити Європу і її людяність".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?