Втручання Росії у вибори в США: Цукерберг навів докази
Категорія
Світ
Дата публікації

Втручання Росії у вибори в США: Цукерберг навів докази

Втручання Росії у вибори в США: Цукерберг навів докази
Джерело:  Recode

Росія втручалася у виборчий процес під час виборів президента в США в 2016 році через соціальні мережі, чому є ряд доказів.

З такою заявою виступив глава Facebook Марк Цукерберг, коментуючи "обмовку" Трампа про невтручання РФ в вибори 2016 роки після переговорів з Путіним в Гельсінкі, передає ONLINE.UA з посиланням на Recode.

Цукерберг розповів, що ще в 2015 році, в Facebook була помічена підозріла активність росіян, про що ще тоді він повідомив ФБР. У 2016 році, під час президентських виборів, за словами глави Facebook, також була зафіксована аналогічна діяльність, а саме створення російською військовою розвідкою фішингових сайтів і підроблених аккаунтів.

У своєму інтерв'ю, Марк Цукерберг також згадав скандал з витоком даних користувачів Facebook, які незаконно збирала Cambridge Analytica. На його думку, ця компанія стала другим напрямом втручання у виборчий процес в США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп визнав особисту відповідальність Путіна за втручання Росії у вибори в США і заявив, що "змусить" його відповідати за незаконну діяльність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?