Розмір не має значення: як Чорногорія відповіла на закиди Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Розмір не має значення: як Чорногорія відповіла на закиди Трампа

Розмір не має значення: як Чорногорія відповіла на закиди Трампа
Джерело:  online.ua

Влада Чорногорії офіційно відповіла на сумнів президента США Дональда Трампа щодо необхідності захисту таких "крихітних" союзників НАТО, а також на заяву про те, що Чорногорія може спровокувати початок Третьої світової війни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу чорногорського уряду.

В заяві сказано, що країна, будучи новим членом НАТО та кандидатом у ЄС, вносить свій вклад у мир та стабільність не тільки на європейському континенті, але й разом з американськими солдатами в Афганістані.

"Ми будуємо дружні відносини й досі не втратили жодного друга, в той же час ми спроможні сміливо захищати наші власні національні інтереси. У сучасному світі не має значення, наскільки ви великі чи малі. Важливо, наскільки ви цінуєте цінності свободи, солідарності та демократії", - сказано у заяві.

Окрім того, наголошується, що країна пишається своєю історією, традиціями та політикою миру, яка привела до стабілізуючої ролі Чорногорії у регіоні. Уряд нагадав, що Чорногорія була єдиною балканською країною, у якій під час розпаду Югославії не спалахнула війна.

"Дружба та союз Чорногорії та Сполучених Штатів є міцними й постійними", - підкреслила влада країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, у НАТО прокоментували заяву президента США Дональда Трампа щодо Чорногорії та початку Третьої світової війни, заявивши, що Альянс готовий до колективної оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?