Кіберполіція припинила діяльність сайту, який поширював комуністичну символіку
Категорія
Україна
Дата публікації

Кіберполіція припинила діяльність сайту, який поширював комуністичну символіку

Кіберполіція припинила діяльність сайту, який поширював комуністичну символіку
Джерело:  online.ua

19 липня у столичному офісі, з комп’ютерів якого здійснювалося наповнення сайту з доменним іменем «kpu.ua» працівники кіберполіції провели санкціонований обшук у зв'язку з фактами виготовлення та поширення комуністичної символіки цим веб-ресурсом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Національної поліції України.

Поліцейські встановили, що користувачем ІР-адерси, з якої адмініструється цей веб-ресурс є партія з подібною назвою в скороченому варіанті. Також встановлено, що наповнення сайту інформацією здійснюється з приміщення у місті Києві, яке є у користуванні цієї політичної сили.

Працівники Департаменту кіберполіції, спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України, із залученням спецпризначенців КОРД, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, провели санкціоновані обшуки у цьому приміщенні.

Під час обшуку поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті «kpu.ua» та мають відношення до поширення комуністичної символіки. За результатами проведених слідчих дій поліцейські вилучають комп’ютерну техніку та змінні носії інформації. В подальшому їх буде направлено на експертизу. Особи, які мали доступ до адміністрування сайту встановлені. З ними наразі працюють правоохоронці.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України. Особам, причетним до таких протиправних дій загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Кіберполіція продовжує виявляти подібні факти у мережі Інтернет. По всім фактам поширення комуністичної символіки, винні особи будуть притягнені до відповідальності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?