Скільки корупції: британський журналіст розповів, як за посередництва Суркіса РФ дістався ЧС-2018
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скільки корупції: британський журналіст розповів, як за посередництва Суркіса РФ дістався ЧС-2018

Скільки корупції: британський журналіст розповів, як за посередництва Суркіса РФ дістався ЧС-2018
Джерело:  УНН

У Брюсселі 10 липня відбулася презентація документального розслідування про корупцію у ФІФА, в якому докладно викладені обставини підготовки до проведення ЧС-2018 в Росії, передає ONLINE.UA з посиланняи на ІА "УНН".

Автором і режисером фільму під назвою "Один чемпіонат світу, одна війна, а скільки корупції?" ( "One World Cup, One War, How Much Corruption?") став британський журналіст Тім Вайт.

У фільмі відзначається, що посередниками між Росією і ФІФА були футбольний функціонер і бізнесмен Григорій Суркіс і Віктор Медведчук.

"Вони допомагали Росії не тільки отримати ЧС, але і згодом зберегти право на його проведення, коли на ФІФА почали тиснути", - підкреслює Вайт.
 
«Українські медіа, а також українські спецслужби знають, що з 2015 року, з першого візиту Суркіса і Медведчука в Петербург відбувалися консультації з приводу проведення Чемпіонату та сприяння Суркіса через його позицію і можливості в УЄФА, щоб цей Чемпіонат пройшов саме в Росії», - розповідає в інтерв'ю Вайту народний депутат України Андрій Левус.
 
«Григорій Суркіс десятиліттями очолював український футбол, а також є колишнім президентом клубу «Динамо» Київ, де його місце зайняв його молодший брат Ігор. У 1995 році, коли Григорій був президентом, «Динамо» визнали винним у спробі підкупу рефері в європейському матчі, і УЄФА заборонила клубу брати участь в тому турнірі. Ігорю Суркісу ж заборонили займатися футбольними справами на цілий рік. Проте, через десять років старший Суркіс виявився в рядах вищих функціонерів УЄФА, а його молодший брат очолив кращий футбольний клуб країни», - додав автор фільму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?