Це невдала держава: відомий політик розпалив гучний міжнародний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Це невдала держава: відомий політик розпалив гучний міжнародний скандал

Це невдала держава: відомий політик розпалив гучний міжнародний скандал
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок спричинив гучний дипломатичний скандал, назвавши колишню голландську колонію Сурінам "невдалою державою".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Все почалося з того, що в ході закритої бесіди в Гаазі 10 липня Блок поставив під сумнів правопорядок та демократію в Сурінамі, яку він назвав "невдалою державою" через етнічні розколи.

Ролик з коментарем дипломата оприлюднив голландський телеканал, який звернувся до міністра за коментарем щодо цієї ситуації. Блок заявив, що його слова були частково націлені на те, щоб викликати реакцію аудиторії.

Міністерство закордонних справ Сурінаму заявило, що слова Блока - "це грубе звинувачення проти миру та стабільності в Республіці Сурінам і вони можуть бути спрямовані лише на те, щоб зобразити Сурінам і його населення у негативному світлі".

Окрім того, у відомстві підкреслили, що коментарі Блока намагаються ізолювати суринамську націю, з можливістю у подальшому реалізації повторної колонізації.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Греція заявила, що прийняла рішення вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди,  яка має покласти край давній суперечці Греції з Македонією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?