Ніяких референдумів не буде: Україна жорстко відповіла Путіну
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніяких референдумів не буде: Україна жорстко відповіла Путіну

Ніяких референдумів не буде: Україна жорстко відповіла Путіну
Джерело:  online.ua

Перший віце-спікер парламенту, представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко заявила, що проведення на окупованій частині Донбасу будь-якого виду референдумів щодо статусу регіону ніколи не буде.

Про це вона написала на сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Ніяких референдумів під дулами автоматів, і розміщеними під школами і дитсадками окупованого Донецька і Луганська російськими танками; ніяких референдумів, організованих на територіях, де 4 роки мізки громадянам промиває російська пропаганда і "лайфньюси", які залякують людей " фашистами та хунтою"; ніяких референдумів, організованих маріонетками Кремля на окупованих Кремлем землях не буде", - написала вона.

Геращенко також підкреслила що Мінські угоди передбачають проведення не референдуму, а місцевих виборів за українським законодавством.

"Ми твердо стоїмо на позиції, що РФ повинна виконувати Мінські угоди: припинити стріляти, припинити постачання техніки бойовикам, вивести свої війська і повернути контроль над нашим кордоном", - додала вона.

Окрім того, віце-спікер також іронічно запропонувала очільнику Кремля провести на території РФ референдум по темі підвищення пенсійного віку.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час саміту в Гельсінкі президент РФ Володимир Путін запропонував американському лідеру Дональду Трампу провести референдум у невизнаних "ЛНР" і "ДНР" про статус територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?