Трамп готовий оголосити Китаю повномасштабну торгову війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп готовий оголосити Китаю повномасштабну торгову війну

Трамп готовий оголосити Китаю повномасштабну торгову війну
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп заявив, що влада США може обкласти митом практично всі товари, що ввозяться в країну з Китаю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.
Він підкреслив, що готовий в рази збільшити кількість оподатковуваних імпортними митами товарів китайського виробництва.
"Я готовий дійти до 500 млрд доларів", - заявив Трамп.
Зазначимо, що місяць тому президент США оголосив про введення мит на товари з Китаю на загальну суму $50 млрд, а до теперішнього часу США, за даними телеканалу, вже обклали імпорт з Китаю на $34 млрд, на що Китай відповів дзеркальними заходами.
"Реалізація погрози Трампа призведе до того, що обкладеним митами виявиться практично весь імпорт з Китаю - в 2017 році в США було ввезено китайських товарів на загальну суму $505,5 млн. Дзеркально на такий захід Китай відповісти не зможе, оскільки американських товарів він ввозить в рази менше. У 2017 році загальна вартість експорту США до Китаю не дотягувала до $130 млрд", - сказано в повідомленні. 
Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше прес-секретар Міністерства економіки ФРН заявила, що контрзаходи ЄС на торговельні мита США підуть на користь всім залученим сторонам, а також допоможуть знайти спільну мову і нейтралізувати конфлікт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?