Держдеп США категорично відреагував на скандальну пропозицію Путіна по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США категорично відреагував на скандальну пропозицію Путіна по Донбасу

Держдеп США категорично відреагував на скандальну пропозицію Путіна по Донбасу
Джерело:  online.ua

Адміністрація президента США не підтримує ідею російського глави Володимира Путіна провести "референдум" на Донбасі, пропозицію про який він висунув Дональду Трампу під час переговорів в Гельсінкі.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написала офіційний представник Держдепу США Хізер Нойерт, передає ONLINE.UA.


 
За словами Нойерт, Вашингтон продовжує підтримувати Мінські угоди для врегулювання конфлікту на Донбасі, але виступає проти запропонованого Путіним "референдуму", так як він не буде легітимним.

З аналогічною заявою виступив також представник Ради національної безпеки Білого дому Гаррет Маркис. Він нагадав, що Мінські домовленості 2015 роки не передбачають проведення будь-яких "референдумів" на тимчасово неподконтроольних Києву українських територіях.

Нагадаємо, після переговорів з Трампом в Гельсінкі Путін повідомив російським дипломатам, що зробив пропозицію американському лідеру по Донбасу, яка буде сприяти завершенню конфлікту на сході України. Деталі цієї пропозиції невідомі, але прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що всі ідеї по Україні, які обговорювалися Путіним і Трампом в Гельсінкі, опрацьовуються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні жорстко відреагували на ідею Путіна провести "референдум" на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?