Донбас та його жителі не цікавлять Росію: Клімкін про зухвалу ідею Путіна по "референдуму"
Категорія
Україна
Дата публікації

Донбас та його жителі не цікавлять Росію: Клімкін про зухвалу ідею Путіна по "референдуму"

Донбас та його жителі не цікавлять Росію: Клімкін про зухвалу ідею Путіна по "референдуму"
Джерело:  online.ua

Ідея Путіна провести "референдум" на окупованому Донбасі спрямована виключно на те, щоб розвалити Україну. Російського главу не цікавлять ні сама територія, ні її жителі.

Таким чином зухвалу пропозицію Путіна прокоментував глава МЗС України Павло Коімкін на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Клімкін вважає скандальну пропозицію Путіна по Донбасу, яку він зробив Трампу під час переговорів в Гельсінкі, "репетицією" Москви, яку Путін буде просувати, щоб розвалити Україну. Глава українського МЗС упевнений, що очільнику Кремля не вдасться це зробити.

"Росію Донбас зовсім не цікавить, і наші, українські громадяни на Донбасі, звичайно, теж. Але по цій зухвалості скажу коротко: ніхто, буквально ніхто не вірить в будь-яку можливість вільного і чесного волевиявлення на Донбасі в умовах російської окупації. Щодо політичних і юридичних аспектів всім і так все зрозуміло",- підкреслив Клімкін.

Раніше на зухвалу пропозицію Путіна провести "референдум" на Донбасі відреагувала перший віце-спікер парламенту, представник України на переговорах в Мінську Ірина Геращенко. Вона заявила, що ніяких "референдумів" на окупованому Донбасі під дулами автоматів бойовиків не буде, нагадавши, що Мінські угоди передбачають проведення не референдумів, а місцевих виборів за українським законодавством.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Держдепі США також виступили проти пропозиції Путіна по Донбасу, заявивши, що будь-який "референдум" на окупованих українських територіях не визнають легітимним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?