Смертельні ДТП: в Україні радикально посилили контроль за маршрутками
Категорія
Україна
Дата публікації

Смертельні ДТП: в Україні радикально посилили контроль за маршрутками

Смертельні ДТП: в Україні радикально посилили контроль за маршрутками
Джерело:  online.ua

З 21 липня в Україні посилили контроль за маршрутками, що здійснюють пасажирські перевезення. У разі відсутності ліцензії транспортні засоби конфісковуватимуться.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на сторінці в соцмережі за підсумками наради з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Укртрансбезопасності, передає ONLINE.UA.

Омелян додав, що якщо ліцензія на перевезення пасажира буде, але при цьому транспортний засіб незаконно буде переобладнано з вантажного в пасажирський, то перевізника позбавлятимуть ліцензії та будуть карати штрафом в розмірі 17 тисяч гривень.

Також він зазначив, що з 27 липня в Україні буде відновлено швидкісний контроль на дорогах, а з 1 серпня буде впроваджений електронний кабінет перевізника, до якого буде мати доступ сама компанія, трансінспекція і Нацполіція - в ньому буде реєструватися вся інформація про перевізника, його ліцензіях, маршрутах та штрафні бали.

Раніше в Міністрества інфраструктури також повідомлялося, що через низку масштабних смертельних ДТП держава прийняла рішення посилити контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень. Зокрема, всі старі та непридатні для транспортування пасажирів маршрутки будуть евакуюватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт. У відомстві також наголосили, що большість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажирів умовах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очевидці розкрили шокуючі подробиці жахливої ДТП під Житомиром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?