Порошенко підписав важливі закони по катастрофі МН17 на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав важливі закони по катастрофі МН17 на Донбасі

Порошенко підписав важливі закони по катастрофі МН17 на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко підписав закон про міжнародно-правове співробітництво з Нідерландами по катастрофі МН17 на Донбасі. Згідно з цим документом, Нідерландам надана компетенція на переслідування осіб, причетних до аварії малайзійського Боїнга, на борту якого загинули 298 осіб.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави України.

Відзначається, що ратифікація угоди, яка було прийнято 7 липня 2017 року Талліні, дозволить забезпечити тісну співпрацю між компетентними органами України та Нідерландів і проведення ефективного кримінального переслідування і засудження осіб, які причетні до злочину, в результаті якого був збитий літак. Зокрема, Україна передала Нідерландам кримінальне провадження і право проводити суд над обвинуваченими в катастрофі малазійського Boeing в рамках судової системи цієї країни.

У повідомленні говориться, що в рамках імплементації положень угоди передбачаються можливість використання відеоконференції в ході судових засідань, але при неможливості екстрадиції обвинувачених в Нідерланди відбувати покарання вони будуть на Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МВС показали важливі докази причетності Росії до катастрофи МН17 на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?