США готові зняти санкції з компанії російського олігарха: названа причина
Категорія
Світ
Дата публікації

США готові зняти санкції з компанії російського олігарха: названа причина

США готові зняти санкції з компанії російського олігарха: названа причина
Джерело:  Reuters

Міністерство фінансів США готово вивести з-під санкцій російську компанію "Русал", президентом якої був олігарх Олег Дерипаска. В американському відомстві пояснили, що російський виробник алюмінію важливий для світового ринку.

Про можливе зняття санкцій США з російського "Русала" повідомив міністр фінансів Стівен Мнучін агентству Reuters перед зустріччю міністрів фінансів G20, що проходить в ці вихідні в Аргентині, передає ONLINE.UA.

Мнучін уточнив, що керівництво російського "Русала" звернулося до Мінфіну США з проханням зняти санкції. Він не назвав конкретних пропозицій, які висунула російська компанія, але підкреслив, що в Мінфіні працюють над ними.

Раніше в Мінфіні США вже заявляли про можливість зняття санкцій з компанії "Русал", так як її колишній президент, російський олігарх Олег Дерипаска, пішов на умови Вашингтона. Він вийшов з ради директорів, після чого акціонери обрали нове керівництво, до складу якого увійшли незалежні директори та менеджери.

Нагадаємо, Олег Дерипаска і компанія "Русал" потрапили під санкції США 6 квітня, які були введені через агрессію Росії проти України. Тоді повідомлялося, що тільки за добу після попадання до списку санкцій Дерипаска втратив майже 1,3 млрд доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дерипаска пішов на умови США заради пом'якшення санкцій відносно його компаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?