Таким Нептун ще не бачили: з'явилися нові фото найдальшої від Землі планети
Категорія
Технології
Дата публікації

Таким Нептун ще не бачили: з'явилися нові фото найдальшої від Землі планети

Таким Нептун ще не бачили: з'явилися нові фото найдальшої від Землі планети
Джерело:  online.ua

Наземному телескопу VLT з новою системою адаптивної оптики вдалося зробити вражаючі фото Нептуна, які перевершують по різкості навіть ті знімки, які були зроблені "Хабблом" з космосу.

Нові фото Нептуна були опубліковані астрономами Європейської Південної обсерваторії на сайті ESO, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що разюче чіткі знімки Непутна були зроблені в ході перших спостережень "Дуже Великого Телескопа" ESO в режимі "лазерної томографії". Яскраві фото вийшли завдяки багатоканальному спектрографу MUSE, який працює в поєднанні з блоком адаптивної оптики GALACSI.

Слід додати, що 8-метровий телескоп VLT встановлений на 2635-метровій горі Серро Паранал, розташованої в чилійській пустелі Атакама. Перші спостереження на цьому телескопі були зроблені в травні 1998 року. За роки роботи апарат робив безліч унікальних знімків, в числі яких інфрачервоні зображення екстрасонячних планет GQ Вовка b і 2M1207b, а також надчіткі фотографії Юпітера.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іспанські астрономи з Канарського університету астрофізики зробили грандіозне космічне відкриття- вони виявили дві системи відразу з трьома планетамі- "двійниками" Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?