У Греції двох українців засудили до 180 років в'язниці: названа причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У Греції двох українців засудили до 180 років в'язниці: названа причина

У Греції двох українців засудили до 180 років в'язниці: названа причина

Грецький суд міста Пірей засудив двох українців до 180 років в'язниці. Такий термін музикант івано-франківського гурту "Перкалаба" Сергій Шваюк та його друг Петро Литвинчук отримали по звинуваченню в незаконному перевезенні мігрантів.

Про жорсткий вирок українцям повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на перекладачку прокуратури міста Пірей Лідію Костів, передає ONLINE.UA.

Вирок українцям було оголошено 20 липня. Рідні засуджених українців запевняють, що вони невинні, так як примусово опинилися на яхті, на якій здійснювалося перевезення мігрантів в Грецію.

Мати Литвинчука розповіла, що Петро поїхав на легальну роботу в Туреччину - йому пропонували стати помічником капітана на прогулянковій яхті. Але роботодавці змусили українців перевозити на морському судні мігрантів, погрожуючи фізичною розправою.

Перекладачка прокуратури пояснила, що українців звинуватили одразу за кількома статтями - незаконне перетинання кордонів країни ЄС, створення небезпеки для життя людей через перезавантаження яхти і відсутность рятувальних засобів. Також при затриманні у Литвинчука та Шваюка не було документів на управління яхтою.

Адвокат українців уточнив, що настільки великі тюремні терміни зумовлені грецьким законодавством. За його словами, спочатку Шваюку і Литвинчуку загрожувало 630 років в'язниці, так як на яхті було виявлено 63 нелегальних мігранта, за кожного з яких, за законами Греції, можуть додавати по 10-15 років тюремного терміну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховний суд Білорусії засудив українського журналіста Павла Шаройко до восьми років в'язниці, звинувативши в шпигунстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?