Велика Британія пригрозила ЄС відмовою від виплати компенсації за Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія пригрозила ЄС відмовою від виплати компенсації за Brexit

Велика Британія пригрозила ЄС відмовою від виплати компенсації за Brexit

Офіційний Лондон відмовляється виплачувати Євросоюзу компенсацію за Brexit, якщо Брюссель не піде на укладання нової торгівельної угоди. Йдеться про суму понад 50 млрд доларів.

Про це повідомив британський міністр з питань Brexit Домінік Рааб, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Рааб пояснив, що Договір про Євросоюз передбачає, що в ході обговорень про вихід країни зі складу ЄС сторони повинні врегулювати питання щодо майбутніх відносин. За його словами, Лондон відмовиться виконувати свою частину угоди щодо виплати компенсації за вихід з ЄС, яка становить близь 50 млрд долларів, якщо Брюссель не виконає і буде продовжувати сповільнювати виконання своїх зобов'язань по виробленню стандартів "нових відносин" на вигідних для обох сторін умовах.

"Ситуація, при якій одна сторона виконує свою частину угоди, а інша - не виконує або зволікає, неприпустима",- підкреслив Рааб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі почали підготовку механізму санкцій проти Великої Британії, якщо Лондон порушить домовленості, досягнуті під час Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?