Пенсійна реформа в Росії: в Москві продовжують затримувати учасників пікетів
Категорія
Світ
Дата публікації

Пенсійна реформа в Росії: в Москві продовжують затримувати учасників пікетів

Пенсійна реформа в Росії: в Москві продовжують затримувати учасників пікетів
Джерело:  Дощ

У неділю, 22 липня, в центрі Москви знову затримали двох активістів, які проводили поодинокі пікети проти підвищення пенсійного віку в Росії і підвищення ПДВ. Їх відвезли до відділу поліції "Китай-місто".

Про нові затримання в Москві повідомили очевидці в соцмережах, передає ONLINE.UA з посиланням на Дождь.

Масові акції протестів в Росії почалися ще 18 липня по всій країні. Росіяни виходять на мітинги проти підвищення пенсійного віку. Влада відмовляється погоджувати акції протестів, тому їх учасників "повноправно" затримують правоохоронці нібито за порушення громадського порядку.

Слід зазначити, що російським федеральним каналам і ЗМІ заборонили говорити і писати про пенсійну реформу. У цьому контексті їм можна висвітлювати тему тільки як про зміни, спрямовані на поліпшення життя пенсіонерів. Тому в день прийняття закону про підвищення пенсійного віку в Росії їм довелося викручуватися і випускати сюжети про пенсійну реформу в такому вигляді, що ніхто навіть не порахував їх головною і резонансною новиною.

Нагадаємо, рішення про підвищення пенсійного віку в Росії прийнято Держдумою РФ у першому читанні 19 липня. Воно передбачає підвищення віку виходу на пенсію для жінок до 63 років, а для чоловіків - до 65 років.

Тільки через день російський глава Володимир Путін прокоментував скандальний законопроект, який викликав масштабне обурення серед населення. Він спробував виправдатися, що якщо не ввести зміни, то пенсійна система в Росії лопне. Також Путін заявив, що підвищення пенсійного віку в Росії - "питання чутливе", а йому особисто не подобаються всі варіанти пенсійної реформи, які пропонують в уряді.

"Якщо зовсім нічого не робити, то справа дійде до важких наслідків для пенсійної системи або для бюджету. Тоді нам завжди доведеться тримати на низькому рівні доходи пенсіонерів, і вони будуть поповнювати число так званих бідних людей, а ми повинні підвищувати доходи людей. І взагалі все може завалитися. І це може торкнутися тих, кого сьогодні може торкнутися підвищення пенсійного віку. Тобто тоді сьогоднішня влада просто "надує" людей - і все. Скаже, що все добре і років 7-10 ще потерпимо. Але потім все одно потрібно буде приймати якісь кардинальні рішення", - прокоментував Путін підвищення пенсійного віку в РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни в шоці від пропозиції Медведєва провести пенсійну реформу в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?