Олімпіада і Паралімпіада 2020 року: в Японії обрали імена офіційним талісманам
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада і Паралімпіада 2020 року: в Японії обрали імена офіційним талісманам

Олімпіада і Паралімпіада 2020 року: в Японії обрали імена офіційним талісманам
Джерело:  online.ua

У Токіо визначилися з іменами талісманів Олімпіади та Паралімпіади 2020 року. Символом Олімпійських ігор стане фігурка в стилі аніме на ім'я Мірайтова, а офіційним амбассадором Паралімпійських ігор-2020 стане фігурка з ім'ям Сомейті.

Імена талісманів Олімпіади і Паралімпіади-2020 обнародовала прес-служба оргкомітету Ігор, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що ім'я Мірайтова складається з двох японських слів - мірай, що означає майбутнє, і това (вічність). Ім'я Сомейті стало похідним від назви сорту сакури Сомейосіно. Цей сорт називають ще королівської вишнею, а в перекладі з англійської so mighty воно означає "такий потужний".

"Сомейті, пофарбований у кольори сакури, уособлює собою серце Японії і дивовижні здібності паралімпійських атлетів",- прокоментували вибір імен талісманам Олімпіади і Паралімпіади-2020 організатори змагань.

Нагадаємо, Олімпіада в Токіо буде проходити з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Паралімпіада в 2020 році запланована з 25 серпня по 6 вересня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії офіційно зізналися в допінгових порушеннях на Олімпіадах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?