Українців катують і ґвалтують: Геращенко розповіла про звірства в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців катують і ґвалтують: Геращенко розповіла про звірства в ОРДЛО

Українців катують і ґвалтують: Геращенко розповіла про звірства в ОРДЛО

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що в усіх українців, яких звільнили з полону бойовиків на Донбасі, виявлено травми голови, частина жаліється, що їх зґвалтували.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Українській правді", передає ONLINE.UA.

"У мене є довідка від лікарів – у всіх звільнених були черепно-мозкові травми. Їх катували, били по голові. Дванадцятеро зізналися в сексуальних зґвалтуваннях", - сказала вона.

Геращенко також додала, що після звільнення колишні бранці проходять медичний огляд і перевірку спецслужб: саме так українська сторона збирає інформацію про те, кого ще можуть тримати бойовики. Вона зазначила, що всі українці повертаються з серйозним травматичним синдромом, тому проходять психологічну реабілітацію.

"Полон – страшне випробування. Перший ковток свободи також не просто дається. Саме тому я вважаю важливим створення Міністерства ветеранів. Ця проблема стосується не тільки заручників, але й хлопців, які пройшли війну, бачили смерть, убивали свого ворога", - наголосила Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-боєць батальйону "Донбас" Дмитро Куліш, який пройшов російський полон, розказав, що бойовики так званих "ДНР — ЛНР" жорстоко катували українських військових: стинали голови, знімали шкіру, а також вчиняли інші звірства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?