G20 назвала головні ризики для світової економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

G20 назвала головні ризики для світової економіки

G20 назвала головні ризики для світової економіки
Джерело:  online.ua

В G20 заявили, що головними ризиками для світової економіки є зростаюча фінансова вразливість, зростання напруженості в торгівлі і геополітиці, а також нерівність і слабке структурне зростання.

Про це йдеться в комюніке за підсумками засідання міністрів фінансів і глав центральних банків G20 в Буенос-Айресі. передає ONLINE.UA.

"Світова економіка продовжує зростати, але країни, що розвиваються, борються з волатильністю ринків (фінансовий показник, що характеризує мінливість ціни - ред.) та відтоком капіталів. Водночас глобальне економічне зростання продовжує залишатися стійким, рівні безробіття зараз найнижчі за десять років", - сказано в документі.

Однак члени "Великої двадцятки" зазначили, що останнім часом зростання було менш синхронним. 
В G20 мають намір продовжувати моніторити ризики, намагаючись їх пом'якшити і вчасно зреагувати, якщо ці ризики матеріалізуються.
Окрім того, зазначається, що багато економік, які розвиваються, зараз краще підготовлені до зовнішніх умов, але вони досі зіштовхуються з ризиками волатильності ринків і відтоків капіталу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?