ЗМІ: екс-радник Трампа готує революцію в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ: екс-радник Трампа готує революцію в Європі

ЗМІ: екс-радник Трампа готує революцію в Європі
Джерело:  online.ua

Колишній старший радник Дональда Трампа Стів Беннон має намір створити фонд для фінансування правих популістів, що спровокує початок "правої революції" в Європі, передає ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

Американський політик планує, що новостворений фонд під назвою "Рух" буде допомагати правим партіям перемагати на європейських виборах, починаючи з виборів до Європарламенту наступної весни.

За попередніми даними, штаб-квартира "Руху" буде розташована в Брюсселі. Персонал до фонду планують набирати у найближчі місяці.

Беннон зізнався, що у ролі зразкового партнера фонду він бачить лідера ультраправої італійської партії "Ліга" Маттео Сальвіні.

"Італія – двигун сучасної політики. Якщо це працює там, то це може працювати скрізь", - додав він.

Нагадаємо, що Стів Беннон був одним із головних рушіїв передвиборчої кампанії Дональда Трампа, що дозволило йому згодом отримати нову посаду головного стратега у Білому домі. Після 7 місяців перебування на посту Трамп звільнив Беннона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив, що Революція Гідності в Україні була "фальшивою". Окрім того, він стверджує, що Росія законно анексувала український Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?