Розвідка Естонії розкрила мережу агентів впливу РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Естонії розкрила мережу агентів впливу РФ

Розвідка Естонії розкрила мережу агентів впливу РФ
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран заявив, що вдалося розкрити мережу агентів впливу Росії серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики, передає ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

"Ми встановили мережу, яка складається з політиків, журналістів, дипломатів, бізнесменів, яка насправді включає в себе агентів впливу Росії, яким говорять, що їм слід робити. Ми ясно бачимо, що ці люди нав'язують російський план дій", - сказав Марран.

Він також додав, що незважаючи на саміт президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна, загроза з боку Росії не пройшла. Марран наголосив, що останнім часом влада РФ почала більше використовувати у своїх цілях агентів впливу і збільшувати їх роль. Він розповів про політиків, які роками працювали на рівні місцевих самоврядувань, а тепер стали проходити в національні парламенти та уряди країн.

"Що вони (росіяни, - ред.) їм запропонували, це увагу ЗМІ і політичну підтримку, ексклюзивні бізнес-можливості і в одиничних випадках також фінансова допомога",- додав Марран.

 Як повідомляв ONLINE.UA,  Греція заявила, що прийняла рішення вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди, яка має покласти край давній суперечці Греції з Македонією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?