Північний потік-2: названі країни, які виступили проти позиції України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Північний потік-2: названі країни, які виступили проти позиції України

Північний потік-2: названі країни, які виступили проти позиції України
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що позицію України проти будівництва «Північного потоку-2» не підтримують лише чотири країни - Німеччина, Австрія, Нідерланди, Бельгія.

Про це вона розповіла в ефірі «5 каналу», передає ONLINE.UA.

"Є лише чотири країни, які нас не підтримують. Це всі чотири країни, які зацікавлені в тому, щоб "Північний потік-2" був побудований; які будуть отримувати безпосередній зиск від його функціонування. Це Німеччина, Австрія, Нідерланди, Бельгія", – сказала Зеркаль.

Вона додала, що інші країни розуміють, що будівництво цього газопроводу, фактично, змінить ринок газу в Європейському Союзі, і домінувати на цьому ринку буде Німеччина. Зеркаль також пояснила, що на підтримку української позиції країнами ЄС щодо запровадження санкцій у зв'язку з будівництвом "Північного потоку-2" наразі очікувати не варто.

"Зараз говорити про те, що одні країни Європейського Союзу будуть намагатися адвокувати нашу позицію щодо запровадження санкцій по відношенню до компаній інших держав (через участь у будівництві газогону "Північний потік-2" – ред.) не варто. Варто говорити про те, що прийняття відповідного регулювання, яке унормує діяльність будь-якого газопроводу в зоні офшор, тобто в морських водах, убезпечить від неконтрольованого використання газопроводів як зброї", - заявила заступниця глави МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін пообіцяв американському лідеру Дональду Трампу, що Росія збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?