Ціни на газ в Україні: в Мінфіні оприлюднили попередні підсумки переговорів з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на газ в Україні: в Мінфіні оприлюднили попередні підсумки переговорів з МВФ

Ціни на газ в Україні: в Мінфіні оприлюднили попередні підсумки переговорів з МВФ
Джерело:  Bloomberg

Переговори щодо ціни на газ в Україні між Мінфіном і МВФ проходять конструктивно. Українська сторона сподівається на швидке відновлення фінансування з боку Міжнародного валютного фонду.

Про попередні підсумки переговорів з МВФ щодо цін на газ повідомила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю Bloomberg TV, передає ONLINE.UA.

За словами Маркарової, на сьогоднішній день є всі шанси на те, що МВФ незабаром відновить фінансові надходження в рамках пільгового кредиту на 17,5 млрд доларів. Цьому сприяє ряд факторів: запуск в Україні Антикорупційного суду, поліпшення показників по виконанню держбюджету.

"Я думаю, ми маємо зараз хороші обговорення: Антікоррупцітонний суд був прийнятий ..., також по бюджету і цінам на газ ми маємо дуже конструктивні дискусії",- підкреслила в.о. глави Мінфіну.

Нагадаємо, вже більше року Україна знаходиться в складному переговоному процесі з МВФ про підвищення цін на газ. Фонд вимагає підняти тарифи для населення до 60%, пояснюючи цю вимогу зростанням цін на газ на міжнародному ринку.

В Україні цю вимогу вважають невиправданою. Тому українська сторона запропонувала МВФ вже вісім варіантів зміни цін на газ в Україні, щоб уникнути "непідйомного" підвищення тарифів, на яких наполягає МВФ.

До сьогоднішнього дня позиція МВФ щодо ціни на газ в Україні залишалася досить жорсткою. У Фонді заморозили виплати траншу за кредитною програмою, поки українська сторона не врегулює газове питання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр України Володимир Грйосман запропонував МВФ ще один варіан по досягненню копромісу в переговорах щодо цін на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?