Названа причина масштабного ДТП в Житомирській області з 10 загиблими
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа причина масштабного ДТП в Житомирській області з 10 загиблими

Названа причина масштабного ДТП в Житомирській області з 10 загиблими

Експертиза технічного стану маршрутки, що влетіла в фуру на трасі Київ - Чоп у Житомирській області, встановила несправність гальмівної системи мікроавтобуса, в якому загинули 10 осіб, передає ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".

В ході обрання запобіжного заходу власнику транспортного засобу прокурор Сергій Глазунов заявив, що гальмівна система на момент ДТП перебувала в несправному стані.

"Тому у нас є всі підстави висунути Луцику Петру Васильовичу підозри за ст. 277 КК (Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів)", - заявив прокурор.
Окрім того, зазначається, що автобус був переобладнаний. Звинувачення наполягало на арешті підозрюваного, щоб він не впливав на свідків і не міг підробити документи.
Власник автобуса Петро Луцик з висновками експертизи не погоджується і звинувачає водія, якому позичив маршрутку.
"У гальмівну систему втручання немає, патьоків рідини немає. Колодки гальмівні відповідають стандарту, вони були поміняні (не пам'ятаю коли), не перепаяні. До моменту зіткнення я не побачив гальмівного шляху. Я не знаю, може, він заснув, може, якісь ще обставини. Може, стан здоров'я або хтось відволік його", - сказав підозрюваний.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  серед постраждалих в ДТП під Житомиром є двоє дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?