"Повернули" Крим Україні: австралійська організація виправила скандальну помилку
Категорія
Світ
Дата публікації

"Повернули" Крим Україні: австралійська організація виправила скандальну помилку

"Повернули" Крим Україні: австралійська організація виправила скандальну помилку

Австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation "повернула" Крим Україні. Йдеться про внесення виправлень у скандальну карту, яку випустили з помилкою - там Крим віднесли до російських територій.

Про виправлення в скандальній карті повідомила Європейська правда, передає ONLINE.UA.

Джерело зазначає, що помилка з "російським" Кримом була допущена не на всіх картах Walk Free Foundation. На деяких півострів позначили як українську територію. Відзначається, на скандальній мапі організація проілюстріровала світовий "рейтинг рабства" Global Slavery Index, але пізніше визнала, що припустилася помилку, яка суперечить міжнародно визнаним кордонам України.

Скріншот карти Walk Free Foundation 

Вранці 24 липня на офіційному сайті організації були внесені виправлення в скандальну карту. Там же є пояснення, що помилка була допущена тільки при візуалізації.

"Помилка була допущена тільки при візуалізації і тепер виправлена. У даних рейтингу Global Slavery Index Крим був врахований як територія України",- йдеться в коментарі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що агентство Bloomberg опублікувало дивну карту з Кримом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?