В Україні будуть по-новому розраховувати курс гривні до долара
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні будуть по-новому розраховувати курс гривні до долара

В Україні будуть по-новому розраховувати курс гривні до долара
Джерело:  online.ua

З 1 серпня Національний банк України почне по-новому розраховувати курс гривні до долара. У розрахунках буде застосовуватися нова методика, яка передбачає двоступеневу систему відсікання угод, параметри яких з різних причин відхиляються від параметрів переважної більшості угод поточного дня.

Про нову методикою розрахунку курсу гривні до долара повідомляється на офіційному сайті НБУ, передає ONLINE.UA.

Про введення нової методики розрахунку курсу гривні до долара було винесено постанову від 19 липня. Нею рекулятор зобов'язав всі торгово-інформаційні системи щодня до 15:30 надавати НБУ дані про всі угоди купівлі-продажу доларів США.

Офіційний курс буде оприлюднюватися на сайті НБУ до 16:00, тобто на дві години раніше, ніж на сьогоднішній день. Крім офіційного курсу гривні до долара, НБУ буде щодня здійснювати розрахунок довідкового курсу. Він буде проводитися за тією ж методикою, що і для офіційного курсу, але на підставі даних про угоди, укладені на міжбанку до 12:00. Довідковий курс гривні до долара буде оприлюднюватися до 12:30 щодня.

Слід зазначити, що нову методику розрахунку курсу гривні до іноземних валют будуть застосовувати тільки по відношенню до долара. Механізм розрахунку офіційного курсу гривні до інших валют залишиться без змін.

"Введення нової методики розрахунку офіційного курсу гривні до долара США має наблизити її до міжнародних стандартів розрахунку аналогічних показників і дозволить використовувати офіційний курс гривні до долара США не тільки для цілей бухгалтерського обліку, а й як бенчмарк валютного ринку при укладанні учасниками ринку угод, де в якісті базового активу використовується іноземна валюта", - пояснюється в повідомленні НБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заява Трампа несподівано зупинила стрімке зростання долара.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?