Трамп виступив з новими погрозами на адресу країн Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп виступив з новими погрозами на адресу країн Європи

Трамп виступив з новими погрозами на адресу країн Європи
Джерело:  FT

Американський глава Дональд Трамп пригрозив ввести нові мита на європейські автомобілі, якщо Євросоюз не змінить свою жорстку позицію по відношенню до США.

З такими погрозами виступив президент США на конференції, присвяченій просуванню вітчизняної продукції за участю представників американської промисловості, передає ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

"Євросоюз займає дуже жорстку позицію по відношенню до Сполучених Штатів. Вони (представники ЄС - ред.) Приїдуть до мене в середу, і ми подивимося, чи зможемо ми врегулювати це. В іншому випадку нам доведеться щось робити з мільйонами їхніх автомобілів, які вони посилають сюди щороку. Але, може бути, ми що-небудь придумаємо", - заявив Трамп.

Раніше Трамп уже заявляв, що США введуть додаткові 20% -ні мита на європейські автомобілі, якщо Брюссель не пом'якшить свою політику щодо американських компаній і товарів.

При цьому джерело підкреслює, що Брюссель зробить останню спробу переконати Дональда Трампа не вводити нові тарифи для автомобільного сектора ЄС. Аналітики відзначають, що незважаючи на те, що надії на можливісті уникнути повномасштабної торгової війни з США стає все менше, 25 липня голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в ході зустрічі з Трампом в Вашингтоні спробує знайти варіант компромісу з американською стороною.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Німеччині звинуватили Трампа в спробі залякати Європу митами на автомобілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?