Савченко не пройшла перевірку на поліграфі - адвокат
Категорія
Україна
Дата публікації

Савченко не пройшла перевірку на поліграфі - адвокат

Савченко не пройшла перевірку на поліграфі - адвокат

Українська нардепка Надія Савченко не пройшла перевірку на поліграфі, яка була запланована на 24 липня.

Про це повідомив адвокат Савченко Олександр Шадрін, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Правозахисник пояснив, що обвинувачена в підготовці терактів і державній зраді Савченко відмовилась пройти психофізіологічну експертизу на поліграфі з двох причин - через недопуск на допит одного з адвокатів та через відмову поставити ті питання, про які раніше клопотала нардепка.

"Не був допущений захисник Олександр Тананакін до підзахисної. Пояснили, що нібито не було дозволу слідчого. Слідчий в телефонному режимі пояснив, що він не заперечує, але, тим не менш, не допустили. Крім того, слідчий хотів ставити свої питання - не ті , які просила Надія в своєму клопотанні. Вони провели одну експертизу по своїх питаннях. Вона подала клопотання, щоб провели експертизу з її запитань. У нас змагальний процес", - пояснив Шадрін.

Адвокат підкреслив, що Савченко просила поставити ті ж питання, які цікавлять слідство, але в іншому формулюванні. Їй в цьому відмовили. В результаті Надія відмовилася проходити перевірку на поліграфі.

"Слідчий там десь некоректно формулював питання. Наприклад, вона ж, як військова особа, за родом служби стикалася зі зброєю. Тому, зрозуміло, яка у неї буде реакція на слово "зброя". Вони реакцію Савченко на ці питання тлумачать саме як на причетність до якихось кримінальних злочинів. Щоб не було таких спотворених результатів, Надія сформулювала ці питання більш коректно",- сказав Шадрін, зазначивши, що наступне клопотання на проходження поліграфа Савченко подасть тільки після отримання письмових відповідей на ситуацію, через яку була зірвана перевірка на поліграфі 24 липня.

Шадрін додав, що Савченко продовжує голодування, яке оголосила після продовження арешту.

Нагадаємо, Надію Савченко заарештували 22 березня. Їй висунули звинувачення в причетності до підготовки терактів в Києві і Верховній Раді, а також в державній зраді. За інкриміновані злочини їй загрожує довічний тюремний термін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Савченко написала лист Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?