У Росії прийняли новий скандальний закон по Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії прийняли новий скандальний закон по Криму

У Росії прийняли новий скандальний закон по Криму

Російська Держдума прийняла в третьому читанні закон про день "прийняття" Криму в Російську імперію. Згідно із черговим скандальним документом, 19 квітня встановили в якості пам'ятної дати - Днем "прийняття" Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії в 1783 році.

Про прийняття нового закону по окупованому Криму в РФ повідомляє "Інтерфакс", передає ONLINE.UA.

Прийняття нового скандального закону по українському Криму російські депутати зв'язали з маніфестом Катерини II, яка "взяла" Кримський півострів, острів Тамань і всю Кубанську сторону під державу Російську.

Також в документі йдеться, що прийняття Криму "під захист Російської імперії на прохання його жителів, які страждають від воєн, стало легітимною формою входження Криму до складу Росії". Відзначається, що кримський "референдум" 16 березня 2014 року став продовженням історії "приналежністі Криму Росії".

Слід зазначити, що авторами скандального законопроекту стала спікер російської Ради Федерації Валентина Матвієнко і група сенаторів. Раніше так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов підтримав ініціативу російських парламентаріїв "позначити" незаконну анексію Криму пам'ятною датою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український глава Петро Порошенко назвав президента, якого можуть законно вибрати в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?