Це фашистська держава: Ердоган виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Це фашистська держава: Ердоган виступив з гучною заявою

Це фашистська держава: Ердоган виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав Ізраїль "найбільш фашистською, расистською державою" через ухвалення закону про "національну державу для єврейського народу", передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Турецький лідер заявив, що "немає ніякої різниці між гітлерівською нав'язливістю арійської раси та розумінням Ізраїлю, що ці давні землі призначені лише для євреїв".

"Цей крок показав, не залишаючи ні найменшого місця для сумніву, що Ізраїль є найбільш сіоністською, фашистською і расистською державою світу... Дух Гітлера, який привів світ до великої катастрофи, знайшов своє відродження серед деяких ізраїльських лідерів",- сказав він.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху зразу ж відреагував на критику Ердогана.

"Той факт, що великий "демократ" Ердоган атакує закон, є найбільшим компліментом для цього закону. Туреччина за правління Ердогана стає темною диктатурою, тоді як Ізраїль скрупульозно підтримує рівні права для всіх її громадян", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив з різкою реакцією на поширення у Франції спрямованої проти Корану петиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?