Сенат США готує нові потужні санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США готує нові потужні санкції проти РФ

Сенат США готує нові потужні санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

В Сенаті США заявили, що готують нові потужні санкції проти Росії. Над законопроектом зараз активно працюють сенатори Ліндсі Грем і Боб Менендес.

Про це повідомляється у заяві, опублікованій на сайті сенатського комітету із закордонних справ, передає ONLINE.UA.

"Найближчим часом ми внесемо законопроект, щоб гарантувати введення обов'язкових санкцій в рамках CAATSA (закону "Про протидію противникам Америки шляхом санкцій", Countering America's Adversaries Through Sanctions Act). Також ми хочемо ввести додаткові санкції, щоб забезпечити максимальний вплив на кампанію Кремля проти нашої демократії та міжнародного порядку, заснованого на правилах", - сказано в документі.

Також зазначається, що законопроект включатиме санкції щодо державного боргу Росії, створення національного центру для реагування на російські загрози, посилення санкцій у російському енергетичному та фінансовому секторах і посилення зусиль щодо протидії російській дезінформації та гібридним загрозам.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство фінансів США готово вивести з-під санкцій російську компанію "Русал", президентом якої був олігарх Олег Дерипаска. В американському відомстві пояснили, що російський виробник алюмінію важливий для світового ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?