Опубліковані три сценарії розвитку економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Опубліковані три сценарії розвитку економіки України

Опубліковані три сценарії розвитку економіки України
Джерело:  УНН

Український уряд затвердив прогноз економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках, передає ONLINE.UA з посиланням на  УНН.

В першому сценарії вказано, що протягом зазначеного періоду будуть створюватися умови для переходу до стійкого економічного зростання, які будуть базуватися на розширенні, перш за все, інвестиційного попиту, зміцненні конкурентоспроможності української економіки, підвищенні ефективності використання виробничих ресурсів та науково технологічного потенціалу.

"Другий сценарій за наявності більшості однакових сценарних умов в порівнянні з першим передбачає більш оптимістичну динаміку соціальних показників, зокрема, зростання соціальних стандартів, низький рівень безробіття, а також кращу реакцію бізнесу на введені реформи.  За цим сценарієм прогнозується зростання ВВП в середньому на рівні 4,3% щорічно (в 2018 році - 4%)", - сказано в повідомленні.

Третій сценарій доволі песемістичний і передбачає гіршу зовнішньоекономічну кон'юнктуру, ніж перший і другий сценарії, більш повільне зростання основних торговельних партнерів України, що буде стримувати розширення попиту на вітчизняні товари і негативно позначатися на притоці фінансових ресурсів в країну, в тому числі необхідних для впровадження реформ.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше  голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?