США прийняли декларацію про невизнання оккупації Криму: в Москві різко відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

США прийняли декларацію про невизнання оккупації Криму: в Москві різко відповіли

США прийняли декларацію про невизнання оккупації Криму: в Москві різко відповіли
Джерело:  online.ua

Держдеп США оприлюднив офіційну декларацію по Криму, в якій зазначено, що Вашингтон не визнає незаконної анексії півострова з боку Росії. У російському МЗС різко відреагували на "кримську декларацію" США. Офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова заявила про нестабільність зовнішньої політики США.

Захарова вважає декларацію США по Криму формальним документом, про що написала на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Представниця російського МЗС згадала, що багато гучних рішеннь США не реалізувалися з приходом нового президента Дональда Трампа. Зокрема, вона згадала Спільний план дій щодо іранської ядерної програми і Паризьку хартію по клімату, які прийняв Барак Обама, але Трамп скасував.

"Але ж Спільний план дій щодо іранської ядерної програми і Паризька хартія по клімату теж недавно були офіційною політикою США. Особисто Обама так вирішив. А потім Трамп взяв і перевирішив. Знаємо ми ціну цим "доленосним деклараціям",- поставила під сумнів "кримську декларацію" США Захарова.

Слід зазначити, що США в декларації по Криму вказали, що не визнають незаконною анексію півострова Росією і ообязуются підтримувати цю політику з відновлення територіальної цілісності України. Цим документом Вашингтон закликав Росію поважати принципи, про дотримання яких вона сама тривалий час заявляє, і припинити окупацію Криму.

Прийняту США декларацію по Криму прокоментували в Україні. Український глава Петро Порошенко подякував Трампу і Держдепу за підтримку.

"Скільки б часу не минуло, озброєна окупація і незаконна анексія частини суверенної держави завершується тільки одним - звільненням окупованій території, відновленням територіальної цілісності і компенсацією всіх збитків",- написав Порошенко в соцмережі.

Глава українського МЗС Павло Клімкін вважає, що ця декларація підтверджує стабільність політики США в питанні поваги суверенітету і територіальної цілісності іншої держави.

"Після цієї декларації повинні зміцнити зусилля і тиснути на Росію. Про "Балтійський сценарій", який тривав півстоліття, не повинні думати, цього не можна допустити. Хочу побачити Крим під українським прапором. Дуже!",- написав Клімкін в соцмережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Держдумі РФ прийняли черговий скандальний закон по окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?