Це підозріло: в Німеччині проведуть розслідування зустрічі Меркель з владою РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Це підозріло: в Німеччині проведуть розслідування зустрічі Меркель з владою РФ

Це підозріло: в Німеччині проведуть розслідування зустрічі Меркель з владою РФ
Джерело:  online.ua

Опозиційні партії ФРН розкритикували канцлерку Німеччини Ангелу Меркель після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, в якій також брав участь начальник Генштабу російської армії Валерій Герасимов, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Німецька опозиція незадоволена тим, що Меркель не розкрила всіх деталей переговорів.

"Ми не можемо повірити, що Німеччина відступила від встановлених правил і дозволила Герасимову в'їхати в країну, незважаючи на те, що йому заборонено перетинати кордони Євросоюзу через санкції, запроваджені в 2014 році після анексії Криму Росією",- заявив зовнішньополітичний експерт партії "Союз-90"/"зелені" Омід Нуріпур.

Він також наголосив, що партія "Зелених" обов'язково проведе масштабне парламентське розслідування зустрічі.

У Вільній демократичній партії (ВДП) назвали "прикрим і дивним" те, що німецький уряд так мало розповіло про минулу зустріч Меркель і Лаврова, а також не анонсував проведення переговорів заздалегідь.

"Мовчання з приводу зустрічі виглядає підозрілим", - зазначили в ВДП.

Нагадаємо, ЄС вніс Герасимова в санкційний список у квітні 2014 року, у відповідь на дії Росії в Україні - йому заборонений в'їзд до країн блоку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 23 липня канцлерка Німеччини Ангела Меркель провела переговори у Берліні з міністром закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим та начальником генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасімовим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?