ЄСПЛ висунув жорстку вимогу Росії і звернувся до Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄСПЛ висунув жорстку вимогу Росії і звернувся до Сенцова

ЄСПЛ висунув жорстку вимогу Росії і звернувся до Сенцова
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини вимагає, щоб Росія невідкладно надала українському політв'язню Олегу Сенцову необхідне лікування. Також в суді звернулися із закликом до режисера припинити голодування і прийняти лікування.

Відповідну заяву ЄСПЛ опубліковано на офіційному сайті суду, передає ONLINE.UA.

В ЄСПЛ наполягають, щоб російська влада перевела голодуючого Сенцова в медустанову на лікування. У цьому ж документі в суді підкреслили, що мають право вказувати будь-якій державі, яка підписала Європейську конвенцію про права людини. Тому ці вимоги повинні бути прийняті Москвою невідкладно.

Нагадаємо, Олега Сенцова незаконно утримують в російській в'язниці з 2015 року. Його засудили до 20 років колонії суворого режиму нібито за планування терактів в окупованому Криму. 14 травня 2018 року український режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи щоб Кремль відпустив усіх українських політв'язнів.

Раніше ONLINE.UA повідомлялось, що понад 50 українських діячів культури закликали українського режисера Олега Сенцова, який голодує з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів в Росії, припинити голодування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?